A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

Податкова інформує

До уваги платників 5 % акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах

В ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що 01.05.2022 року набрав чинність Закон України від 21 квітня 2022 року № 2218-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

09:53:11 05.05.2022

Роботодавці Рівненщини спрямували на соціальні потреби майже 2,5 мільярда гривень єдиного внеску

В ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що впродовж січня-квітня 2022 року працедавці області  перерахували на соціальні потреби 2 мільярди 488  мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

09:52:31 05.05.2022

Оподаткування заробітної плати працівника, призванного на військову службу під час мобілізації

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що частиною третьою ст. 119 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року № 322-VIII передбачено, що за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб - підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України від 20 грудня 1991 року № 2011-XII «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

09:15:50 03.05.2022

Терміни подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи переносяться в зв’язку із запровадженням воєнного стану

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що  для громадян, які не мають можливості своєчасно до 01.05.2022 подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, граничний термін подання звітності відтерміновується до строку, встановленого Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

09:15:49 03.05.2022

За використання природних надр Рівненщини до бюджету надійшло майже 18 млн гривень

За  три місяці поточного року платники податків Рівненщини за користування надрами  сплатили до зведеного бюджету 17,9  млн грн рентних платежів, що на 1,4 млн грн, або на 10% перевищує минулорічні надходження за аналогічний період. Із загальної суми до державного бюджету надійшло 11,8 млн грн рентних платежів, до місцевих бюджетів – 6,1 млн гривень. Про це повідомила Зоя Хоній - заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській  області.

09:14:11 03.05.2022

Які доходи з метою подання одноразової добровільної декларації вважаються доходами, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори?

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що з метою подання одноразової добровільної декларації вважаються доходами, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, доходи, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні, однак згідно даних контролюючих органів повнота сплати податків і зборів з них не підтверджена.

09:13:17 03.05.2022

Податківці Рівненщини закликають платників податків погасити заборгованість

Головне управління ДПС у Рівненській області звертається до платників податків, які мають незначні суми податкової заборгованості. Зокрема до тих платників, які боргують бюджетам до 3060 грн, адже своєчасно сплачені податки - одна з передумов фінансової стабільності громад та держави в цілому.

09:11:09 03.05.2022

Експортні операції та податковий кредит по придбаним з ПДВ товарам - платниками єдиного податку за ставкою 2 %

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що при переході на спрощену систему оподаткування, особливості якої визначено пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу, платник втрачає підстави для застосування нульової ставки ПДВ при здійсненні операцій з вивезення товарів за межі митної території України (експорт). Відповідно, за товарами/послугами, що були придбані з ПДВ до переходу на спрощену систему та експортовані під час застосування спрощеної системи оподаткування, або використані для виробництва продукції, експорт якої був здійснений під час застосування спрощеної системи оподаткування, платник зобов’язаний визначити податкові зобов’язання з ПДВ відповідно до пункту 198.5 статті 198 Кодексу у першому звітному періоді після завершення використання спрощеної системи оподаткування.

09:08:46 03.05.2022

Фінансовий внесок Рівненщини у перемогу України - майже 4 мільярди гривень сплачених податків

За оперативними даними у січні – квітні 2022 року надходження податків до зведеного бюджету за платежами, що контролюються ГУ ДПС у Рівненській області, склали 3,9 млрд гривень, про це повідомив керівник податкової служби області Владислав Грабовий.

09:08:44 03.05.2022

Програмний РРО: порядок та термін реєстрації

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, зо застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547», який розроблений відповідно до ст. 7 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями. Відповідно до п. 2 розд. II Порядку № 317 під час реєстрації кожному ПРРО фіскальним сервером ДПС автоматично формується та присвоюється фіскальний номер, який  становить унікальний числовий порядковий номер реєстраційного запису в Реєстрі програмних реєстраторів розрахункових операцій, відповідно до алгоритму його формування. Фіскальний номер ПРРО не змінюється у разі перереєстрації ПРРО, внесенні змін у дані про ПРРО і зберігається за ПРРО до дати скасування його реєстрації.

09:07:14 03.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь