A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

Роботодавці Рівненщини спрямували на соціальні потреби майже 2,5 мільярда гривень єдиного внеску

Дата: 05.05.2022 09:52
Кількість переглядів: 137

В ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що впродовж січня-квітня 2022 року працедавці області  перерахували на соціальні потреби 2 мільярди 488  мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

«Порівняно з чотирма місяцями минулого року сплата зросла на 16 відсотків або 341 млн гривень», – розповів керівник  податкової служби області Владислав Грабовий.

Нагадаємо, що з 1 березня поточного року до припинення воєнного стану та ще 12 місяців потому фізичні особи-підприємці, особи, котрі здійснюють незалежну професійну діяльність і члени фермерських господарств мають право не сплачувати єдиний внесок за себе.

Фізичним особам-підприємцям 2-3 груп спрощеної системи оподаткування також дозволяється не сплачувати єдиний внесок за мобілізованих осіб. Суми єдиного внеску за мобілізованих осіб до соціальних фондів буде сплачено з державного бюджету.

Звертаємо увагу, що у до Закону України від 09.07.2003 №1058 «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» відсутні норми, що періоди воєнного стан та 12 місяців після   припинення або скасування воєнного стану, у яких  єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено. Тобто даний період не буде включатись до страхового стажу ФОП, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерського господарства.

Висловлюємо щиру подяку представникам бізнесу, які виконують вимоги закону, дбають про своїх найманих осіб і фінансово підтримують спроможність держави фінансувати соціальні видатки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь