A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

Податкова інформує

Рівненщина: приріст надходжень податку на прибуток від підприємств, у статутному капіталі яких є частка держави, склав понад 184 млн гривень

Як повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, за чотири місяці 2022 року державні унітарні підприємства та їх об’єднання, а також господарські товариства у статутних капіталах яких є частка держави, сплатили до зведеного бюджету 255,2 млн грн частини чистого прибутку, що на 184 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.

10:59:37 25.05.2022

До якого контролюючого органу мають право звернутися громадяни для звірки даних щодо плати за землю?

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз'яснюють, що фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку (з дотриманням вимог, визначених п. 42.4 ст. 42 Податкового кодексу України) звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), для проведення звірки даних щодо:

10:57:02 25.05.2022

Декларування доходів громадян: до якого контролюючого органу переселенцю із тимчасово окупованої території необхідно подавати декларацію про майновий стан і доходи, у тому числі з метою реалізації права на податкову знижку

В ГУ ДПС  у Рівненській області звертають увагу, що якщо платник податків – внутрішньо переміщена особа подав до контролюючого органу за місцем фактичного проживання/перебування заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР та пред’явив при цьому довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, то і декларацію про майновий стан і доходи він подає до цього контролюючого органу.

10:57:51 24.05.2022

Про граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів у період воєнного стану

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу, що робота банківської системи України в період запровадження воєнного стану регулюється, зокрема, постановою Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану» (далі – Постанова № 18).

10:56:18 24.05.2022

Податківці Рівненщини виявляють порушення у сфері роздрібної торгівлі

В умовах дії воєнного стану податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

10:55:35 24.05.2022

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

10:36:11 13.05.2022

Запитували – відповідаємо: чи застосовується адміністративна відповідальність до платників ЄСВ – страхувальників за порушення законодавства по єдиному соціальному внеску у період дії воєнного стану в Україні?

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464.

09:27:52 11.05.2022

Як громадяни можуть дізнатись про наявність податкового боргу

Головне управління ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків, у яких наявний податковий борг, на необхідності якнайшвидшого його погашення. Сьогодні, коли на території нашої країни йде війна, платники податків, як юридичні так і фізичні особи, повинні розуміти, що виконання обов’язку зі сплати податків забезпечить не лише підтримку фінансової стабільності держави, а й сприятиме посиленню її обороноздатності, а відтак – наблизить таку очікувану перемогу.

09:25:07 11.05.2022

Жителі Рівненщини самостійно задекларували понад 444 млн гривень доходів

Як повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, станом на 01.05 2022 року жителі краю  подали 1836 декларацій про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованого доходу склала близько 445 млн гривень. За поданими деклараціями узгоджено до сплати в бюджет майже 12,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб та понад 1,6 млн грн військового збору.

09:24:52 11.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь