A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

Податкова інформує

Податкова амністія як законна і цивілізована легалізація коштів і майна, що були приховані від оподаткування

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що на сьогодні є досить актуальним питання  одноразового (спеціального) добровільного декларування доходів громадян, так званої податкової амністії.

11:38:39 07.04.2022

Чи мають право на пільгу щодо сплати земельного податку ФО – пенсіонери, яким була призначена пенсія за віком на пільгових умовах, якщо вони не досягли пенсійного віку, а в пенсійному посвідченні зазначено «пенсіонер за віком»?

Відповідно до п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) від сплати земельного податку звільняються, зокрема, особи з інвалідністю першої і другої групи; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» із зіманами та доповненнями; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

09:32:06 07.04.2022

ФОП на загальній системі оподаткування має право включити до складу витрат суми сплачених податків та зборів, які пов’язані з проведенням його господарської діяльності

Головне управління ДПС у Рівненській області інформують, що ст. 177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначений порядок оподаткування доходів фізичних осіб – підприємців.

09:31:20 07.04.2022

Владислав ГРАБОВИЙ: Завдяки патріотизму та відповідальності жителів Рівненщини до зведеного бюджету надійшло 3 мільярди гривень

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що за три місяці поточного року  зведений бюджет країни  отримав 3 мільярд 10 мільйонів гривень податків і зборів, що на 185 млн грн. перевищує минулорічні надходження.

09:30:36 07.04.2022

Для власної безпеки та зручності користуйтеся електронними сервісами податкової служби

Центри обслуговування ГУ ДПС у Рівненській області на постійні основі надають консультації платникам податків щодо використання «Електронного кабінету» та інших доступних електронних сервісів, які дають змогу оперативно отримати необхідну інформацію та полегшують спілкування з органами ДПС. Зокрема це подання податкової звітності, надсилання запитів, перегляд необхідної інформації, оплата податків та зборів, тощо.

16:03:46 31.03.2022

Запитували-відповідаємо: яким чином можна отримати витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій в період дії військового стану?

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що відповідно до норм чинного законодавства отримати витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) в період дії військового стану можна так само як і у довоєнний час подавши запит про отримання такого витягу.  Такий запит подається особисто представником неприбуткової організації чи уповноваженою на це особою або надсилається поштою контролюючому органу за основним місцем обліку неприбуткової організації за формою згідно з додатком 3 до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 зі змінами та доповненнями (далі - Порядок № 440).

16:02:00 31.03.2022

Втратили «ідентифікаційний номер» - отримайте його повторно

В ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що відповідно до п. 70.9 ст. 70 Податкового кодексу України та п. 7 розд. VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822 (далі – Положення №822), за зверненням фізичної особи, її представника контролюючий орган (далі – податковий орган) видає документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) (картка платника податків (додаток 3 до Положення №822)), відповідно до порядку, визначеного Положенням №822 (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний податковий орган і мають відмітку у паспорті). Даний документ містить інформацію про присвоєний реєстраційний номер облікової картки платника податків.

16:01:45 31.03.2022

Запитували-відповідаємо: чи має право фізична особа за підсумками звітного податкового року на податкову знижку, якщо роботодавець утримав, але не перерахував ПДФО до бюджету?

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що відповідно до норм чинного законодавства фізична особа не має права на податкову знижку за підсумками звітного податкового року, якщо податковий агент-роботодавець утримав, але не перерахував податок на доходи фізичних осіб до бюджету.

16:00:49 30.03.2022

Зміни в податковому законодавстві для заохочення благодійності та надання допомоги під час дії воєнного стану

В Головному управлінні ДПС в Рівненській області інформують, що суб’єктів господарювання звільнено від оподаткування у випадку передачі майна Збройним силам, підрозділам територіальної оборони, іншим збройним формуванням та лікарням. Поряд з цим не оподатковуватиметься й інша благодійна допомога, що дозволить підтримати переселенців, притулки та інших постраждалих внаслідок воєнних дій.

15:59:16 30.03.2022

Сервісне обслуговування здійснюватиметься органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків

Для зручності, комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.

15:58:48 30.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь