A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

Кожна гривня, сплачена до бюджету, - це реальна допомога ЗСУ

Дата: 24.06.2022 09:39
Кількість переглядів: 178

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області вкотре звертають увагу платників податків Рівненщини на проблемні питання щодо наявності податкового боргу.

Усім відомо, що одним із головних обов’язків, передбачених Конституцією України, є вчасна та у повному обсязі сплата податків. І розвиток села, міста, громади та загалом України залежить від кожного з нас. Це питання є особливо  гострим саме зараз, коли  кожна сплачена гривня до бюджету країни – це наша зброя у боротьбі з агресором! А станом на початок червня 39759 платники податків області мають заборгованість перед зведеним бюджетом у сумі більше 773 млн грн, з якої майже 40% (298, 9 млн грн) - це борги перед місцевими громадами (йдеться в основному про ненадходження до бюджетів громад податку на землю, єдиного податку, податку на нерухоме майно, податку на доходи фізичних осіб та акцизного податку).

Боргують бюджету країни як суб’єкти господарювання, так і громадяни. При цьому, майже 34 тисячі  громадян та 380 юридичних осіб  мають незначні суми податкового боргу – до 3060 гривень.

Враховуючи виклики, які ставляться перед державою в умовах воєнного стану, звертаємося до платників, які вже допустили виникнення податкового боргу, з пропозицією виявити громадянську відповідальність перед державою та суспільством і здійснити сплату податкових зобов’язань

Звертаємо увагу, що нормами Податкового кодексу встановлено, що у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок він звільняється від відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Але наголошуємо, що це стосується саме тих платників, які не можуть виконувати свої обов'язки!

Вкотре нагадуємо, що в умовах воєнного стану податкова служба максимально лояльна у спілкуванні з платниками податків. Але й представники бізнесу і громадяни мають розуміти: кожна гривня, сплачена до бюджету, - це важлива складова економічного фронту та реальна допомога ЗСУ.

Тож просимо всіх платників Рівненщини бути відповідальними та  своєчасно і в повному обсязі сплачувати податки та збори до бюджетів усіх рівнів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь