A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

Податківці Рівненщини виявляють порушення у сфері роздрібної торгівлі

Дата: 24.05.2022 10:55
Кількість переглядів: 160

В умовах дії воєнного стану податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Так з початку травня працівниками Головного управління ДПС у Рівненській області проведено 45 фактичних перевірок, за результатами яких нараховано штрафних (фінансових) санкцій на суму  746,4 тис гривень.

Перевірки закладів торгівлі та громадського харчування проводяться за скаргами громадян, у яких повідомляється про відмову суб’єкта господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари чи послуги платіжною карткою, незастосування касових апаратів при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції; продажу алкогольних напоїв, у разі заборони такого продажу місцевою владою, під час дії воєнного стану.

Крім того, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, податківці здійснюють контроль за дотриманням вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) шляхом проведення фактичних перевірок. Такі повноваження надано органам ДПС із 16 квітня 2022 року.

Першочергово, аналізуючи діяльність платників податків, фахівці ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу на діяльність тих платників, які здійснюють торгівлю продовольчими товарами, що мають істотну соціальну значущість, лікарськими засобами та пальним. Підставами для проведення перевірки є: скарги громадян та  отримана від органів державної влади та місцевого самоврядування інформація про можливі порушення у сфері ціноутворення.

Зауважимо, що під час проведення фактичної перевірки податкові органи мають право отримувати від суб’єктів господарювання документи та інформацію, які підтверджують вартість придбання товару, що є предметом перевірки. У разі виявлення порушень законодавства про ціни і ціноутворення за результатами проведення фактичної перевірки такі порушення зазначаються в окремому акті про результати фактичної перевірки, який надсилається до органу, уповноваженого приймати рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Якщо платник податків не погоджується з виявленими під час фактичної перевірки порушеннями законодавства про ціни і ціноутворення, він надсилає свої зауваження до органу, уповноваженого приймати рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

У разі виникнення питань щодо зазначеної теми, платники можуть звертатись до Центрів обслуговування, або телефонувати на гарячі лінії. Номер телефону гарячої лінії ДПС України, за якими можна повідомити про виявлені порушення -  0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), а номер телефону  ГУ ДПС у Рівненській області - 0968119571.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь