A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

ЗАЯВА ПРО ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ

Дата: 15.09.2017 19:31
Кількість переглядів: 725

ЗАЯВА ПРО ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ

діяльності в результаті експлуатації котельні, що підлягає реконструкції,
розташованої
по вул. Шевченка, 43а в с. Деражне, Рівненської області

 

Дані про плановану діяльність, мету і шляхи її здійснення – опалення об’єктів інфраструктури Деражненської загальноосвітньої школи після реконструкції існуючої котельні шляхом встановлення більш ефективної теплогенеруючої установки тепловою потужністю 0,6 МВт.

Суттєві фактори, що впливають на стан навколишнього природного середовища з урахуванням можливості виникнення надзвичайних екологічних ситуацій – при експлуатації котельні передбачається забруднення повітря при спалюванні відходів деревини в межах території навчального закладу, накопичення золи, при роботі теплогенеруючого обладнання виникає шум у приміщенні та за межами будівлі котельні.

Кількісні та якісні показники оцінки рівнів екологічного ризику та безпеки для життєдіяльності населення планованої діяльності – передбачаються викиди емісій забруднюючих речовин, а саме, оксидів азоту у перерахунку на діоксид азоту величиною 0,68 т/рік та 0,0841 г/с; твердих суспендованих частинок величиною 0,003 т/рік та 0,0009 г/с; оксиду вуглецю величиною 1,13 т/рік та 0,2102 г/с.

Заходи, що гарантують здійснення діяльності відповідно до екологічних стандартів і нормативів – для відведення продуктів горіння деревини з приміщення котельні передбачається використання димовідвідної труби висотою 12 м. Висота та діаметр димохідної труби сприяє безпечному розсіюванню емісій забруднюючих речовин у приземному шарі атмосферного повітря та на рівні вікон будівлі школи і найближчої житлової забудови у с. Деражне. Максимальна можлива прогнозована концентрація забруднюючих речовин не перевищує встановлені санітарним законодавством граничнодопустимі концентрації речовин.

Перелік залишкових впливів – у вигляді продуктів горіння деревини, що викидаються у повітря приземного шару в районі Деражненської загальноосвітньої школи. При роботі обладнання передбачається також незначний шум, накопичення відходів при життєдіяльності робочого персоналу, золи після спалювання деревини.

Зобов’язання замовника щодо здійснення проектних рішень у відповідності з нормами і правилами охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки на всіх етапах будівництва та експлуатації об’єктів планованої діяльності – суворо контролювати виконання будівельно-монтажних робіт у відповідності із проектом; виконувати експлуатацію теплогенеруючого обладнання відповідно до інструкцій по експлуатації та техніки безпеки; забезпечити котельню кваліфікованим робочим персоналом; регулярно проводити перевірку знань персоналу щодо охорони праці, пожежної безпеки, правил експлуатації теплогенеруючого та пилогазоочисного обладнання. 

 

Завантажити одним файлом

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь