A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

Ветерани та ветеранки можуть отримати ліки безоплатно: куди звернутись?

Дата: 08.03.2024 10:41
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Міністерство у справах ветеранів України разом з Національною службою здоров’я України роз’яснили як ветерани та ветеранки можуть отримати ліки безоплатно.

Перший варіант - за програмою «Доступні ліки». Для лікування та профілактики хронічних захворювань захисники можуть отримати медикаменти безоплатно або з невеликою доплатою.

Для цього потрібен електронний рецепт від сімейного або лікуючого лікаря. Медикаменти можна забрати в аптеках, які мають договір із Національною службою здоров’я та позначені спеціальною наліпкою з логотипом НСЗУ.

Повний перелік ліків за посиланням.  

Наразі у програмі 532 препарати при серцево-судинних захворюваннях (зокрема, для профілактики інсультів та інфарктів); діабету І і ІІ типу, нецукрового діабету; хронічного обструктивного захворювання легень; розладів психіки та поведінки, епілепсії; хвороби Паркінсона, а також знеболювальні для паліативних хворих та імуносупресанти. З них 187 - безоплатні, решта із частковою доплатою.

Окрім того, пацієнтам на стаціонарному та амбулаторному лікуванні надаються препарати з Національного переліку основних лікарських засобів.

Сюди входять ліки при серцевій недостатності, проти туберкульозу, гепатитів, Паркінсона, гормони та антигормони, інсуліни, протисудомні тощо. Медзаклади зобов’язані закуповувати дані ліки самостійно та покривати ними потреби пацієнтів на 100%.  

Перевірити, чи входять ліки в Нацперелік, можна за допомогою сервісу «Ліки контроль».

Інший варіант - місцеві програми.  Вартість ліків відшкодовується з бюджетів тергромад. Найчастіше це препарати для важкохворих та пацієнтів із рідкісними захворюваннями. Щоб отримати медикаменти за даною програмою, варто звернутися до органів місцевого самоврядування.

Важливо! Якщо вас змушують купувати ліки, які мають бути в наявності в лікарні, негайно телефонуйте на гарячу лінію НСЗУ 16-77.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь