A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

ДСНС спільно з ЮНІСЕФ і МВС продовжують знайомити підлітків із правилами безпечної поведінки

Дата: 11.12.2023 11:39
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Узимку навколо чатує не менше небезпек, ніж улітку: вибухонебезпечні предмети, що можуть ховатися під снігом, крига на водоймах, неосвітлені дороги, ожеледиця, бурульки. Щоб уберегти дітей від небезпек, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Міністерство внутрішніх справ України запускають інформаційну кампанію «Спільно до безпеки. Зимові пригоди без шкоди». Спільно знайомитимемо підлітків із правилами безпечної поведінки взимку.  

Згідно зі статистикою, минулого зимово-весняного холодного періоду (грудень 2022 р. — квітень 2023 р.) на водних обʼєктах України загинуло 216 людей, з них 12 — діти. Водночас Україна залишається однією з найбільш замінованих країн світу: близько 30% території потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що 91 дитина постраждала і 25 загинуло через вибухонебезпечні предмети у період з 24 лютого 2022 р. по 28 листопада 2023 р. 

«Питання безпеки дітей особливо загострюється в осінньо-зимовий період. Знання й дотримання правил пожежної та мінної безпеки, поведінки на кризі, перебування на вулиці у темний час доби й розуміння інших ризиків — запорука уникнення травмувань і трагедій. Реалізовуючи кампанію «Зимові пригоди без шкоди», ДСНС спільно з ЮНІСЕФ та МВС розповідатимуть підліткам та їхнім батькам ці важливі правила. Формування безпечного середовища для маленьких українців — наш незмінний пріоритет», — зазначив т.в.о. Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Володимир Демчук.

Комунікаційна кампанія ЮНІСЕФ та ДСНС наголошує: наражатися на небезпеку — це вже бути не в тренді, а треба відпочивати безпечно, бо це круто, та надають алгоритми дій у разі виникнення небезпечної ситуації. Відеоролики, тіктоки, друковані матеріали для дітей та їхніх батьків мають відповіді на вірогідні підліткові «чому?». 

«Діти пізнають світ і дорослішають, отримуючи новий досвід та враження, проте інколи це пов’язано з ризикованою поведінкою. Взимку ЮНІСЕФ спільно з ДСНС і МВС навчатимуть дітей і підлітків, як правильно поводитися, щоб убезпечити себе на територіях, де можуть бути вибухонебезпечні предмети, на вулиці в темний час доби, поруч з замерзлими водоймами, під час ожеледиці, у сезон бурульок», — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Усі правила розказані мовою підлітків і подані в яскравій розважальній формі, з прикладами та поясненнями правильної й хибної поведінки. Переглянути всі матеріали можна на сторінці кампанії. Більше корисних матеріалів для розвитку та гри на https://spilnoteka.org/.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь