Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

29 вересня – День пам’яті трагедії Бабиного Яру

Дата: 29.09.2023 10:44
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках. Серед них – євреї та роми, в’язні концтаборів та навіть пацієнти психіатричної лікарні.

Лише за два дні 29-30 вересня 1941 року нацисти розстріляли тут майже 34 тисячі київських євреїв.

Бабин Яр – всесвітньо відомий, очевидно найбільш моторошний, але не єдиний в Україні символ Голокосту. На Рівненщині – це урочище Сосонки. Тут у листопаді 1941 року було знищено 17,5 тисяч євреїв.

Масові страти людей за національною, етнічною, расовою, культурною, релігійною та класовою ознаками проводилися тоталітарними режимами у XX столітті по всій Україні, а у часи Другої світової війни стали уособленням нацистської політики масового знищення населення.

Радянський режим методично знищував або спотворював пам’ять про жертв, вдавався до фізичного руйнування, маскування, забудови місць своїх злочинів. А сьогодні на Бабин Яр падають уламки ракет, послані московським режимом на мирних українців.

Завдання кремля впродовж сотень років не змінилося – загарбати, вбивати, брехати, і знову нищити докази і свідків своїх лиходійств.

На жаль, у XXI столітті все ще існує та намагається диктувати свої умови інший світ – тоталітарний. Той, що в особі російської федерації знову приніс війну і геноцид на українську землю.

Нацизм в росїї відроджується в рашизмі, сповідуючи ту ж саму політику «розв’язання національного питання» (за версією рашистів – українського) та застосовуючи практично ті ж самі методи: страти, вбивства, фізичні та моральні тортури, викрадення та вивезення людей, зокрема дітей.

Минулого року новини та фото зі звільнених українських міст і сіл жахнули все людство. А сьогодні, коли минуло понад 580 днів спротиву України рашистській навалі, ці кадри та сюжети зі свідченнями про злочини терористичного московського режиму стали ледь не буденням.

Важливо усвідомити – не можна звикати, піддаватися втомі і змирятися.

Мир і безпека можливі тільки після повного знешкодження агресора та притягнення винних до відповідальності, як свого часу було покарано нацистських злочинців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь