A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

КОЖНІЙ ДИТИНІ – РОДИНУ

Дата: 13.08.2021 08:50
Кількість переглядів: 294

 

                                           Фото без опису

 

Якщо з якихось причин дитина не може зростати у рідній родині, то завдання й обов’язок держави, суспільства, громади, знайти їй альтернативну форму сімейного виховання.

Таких форм існує багато і всі вони відомі в Україні.

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) – це окрема сім’я, подружжя чи особа, яка не перебуває у шлюбі, що бере на виховання та спільне проживання не менше 5 дітей-сиріт та/або дітей, позбавлених батьківського піклування. Загалом у такій родині може виховуватися не більше 10 дітей. Утримання дітей в ДБСТ і виплата грошового утримання батькам-вихователям здійснюються з місцевих бюджетів. Дитина в такій родині не втрачає свого статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Опіка та піклування – це влаштування дітей-сиріт або/та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, переважно, родичів. Дитина при цьому не втрачає свого статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, тобто має всі пільги, встановлені законодавством України, а опікуни чи піклувальники отримують допомогу для її утримання та виховання.

Прийомна сім’я (ПС) – це коли сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, добровільно і за винагороду бере на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт або/та дітей, позбавлених батьківського піклування. Утримання дітей у таких формах альтернативного виховання здійснюється коштом державного бюджету. Дитина при цьому не втрачає свого статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Патронат – це тимчасовий догляд, виховання та/чи реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками, складних життєвих обставин. Патронатні вихователі отримують від держави кошти на утримання дитини та заробітну плату.

Наставництво – це добровільна і безоплатна підтримка і допомога дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт та/або дитині, позбавленій батьківського піклування. Наставник це не опікун чи усиновитель, це значущий дорослий, старший друг, який готовий приділяти час і підтримувати дитину, особливо у підготовці до самостійного життя після закладу.

Усиновлення – це, мабуть, ідеальна ситуація для дитини, тобто прийняття її усиновлювачем у свою сім’ю на правах доньки чи сина на підставі рішення суду.

ЗНАЙДЕМО РОДИНУ КОЖНІЙ ДИТИНІ РАЗОМ!

#кожнійдитиніродину
https://www.facebook.com/104970355165778/videos/349711456869115/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь