A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ!

Дата: 29.07.2021 16:14
Кількість переглядів: 837

Фото без опису

Податкова амністія: хто може скористатись і подати нульову декларацію

21 липня 2021 року набрав чинності Закон від 15.06.2021 № 1539-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету".

 

 

Закон визначає особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

 

 

Громадяни України матимуть право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори, до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

 

 

За законом про податкову амністію скористатися правом подати нульову декларацію можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент набуття об’єктів декларування чи на момент отримання доходів, за рахунок яких були отримані об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

 

 

Державні службовці скористатися податковою амністією не зможуть. Так, декларантами не можуть бути особи, які починаючи з 1 січня 2005 року подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції. Виключення – особи, які претендували або претендують на зайняття посад, перебування на яких вимагає чи вимагало від особи подання відповідної декларації, але не були призначені чи обрані на відповідні посади.

 

 

 

За право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на Рівненщині сплачено понад 11 мільйонів гривень

 

 

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, станом на 01.07.2021року на території області здійснюють діяльність з роздрібного продажу підакцизних товарів 2623 суб’єкти господарювання.

З початку року податковою службою області видано 6830 ліцензій на право роздрібної торгівлі, зокрема, 3788 ліцензій на торгівлю алкогольними напоями та 3042 ліцензії на торгівлю тютюновими виробами. Відповідно до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 11,1 млн грн плати за ліцензії.

Нагадуємо, що суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, мають здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами лише за наявності відповідної ліцензії.

Отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами можливо, звернувшись з відповідною заявою та необхідними документами до Центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у Рівненській області.

 

 

 

 

Перевірити надійність ділового партнера допоможе сервіс ДПС

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській  області  нагадує, що на офіційному вебпорталі ДПС працює електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який розміщено на головній сторінці вебпорталу (https://tax.gov.ua/businesspartner).

Щоб  перевірити надійність ділового партнера, зокрема щодо сумлінності у сплаті податків, достатньо ввести відому інформацію в одне з полів або в обидва поля і система здійснить пошук у базах даних, доступних для публічного використання та повідомить про результати пошуку з зазначенням інформації щодо відсутності або наявності боргу у платника податків.

У полі «Податковий номер» вказується код за ЄДРПОУ/реєстраційний номер облікової картки платника податків/серія та/або номер паспорта (для фізичних осіб – платників податків, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за серією та/або номером паспорта).

У полі «Найменування/прізвище, ім’я, по батькові платника податків» зазначається повністю точна назва платника податків.

Оновлення інформації на сайті щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

 


Головне управління ДПС у Рівненській області


 

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь