A A A K K K
для людей із порушенням зору
Деражненська громада
Рівненський район, Рівненська область

ФОПи зможуть платити податки через «Дію»

Дата: 14.04.2021 11:46
Кількість переглядів: 710

Сплата податків у декілька кліків прямо зі свого смартфона  -  невдовзі запрацює нова функція для українських підприємців.

Так, Мінцифра спільно з Державною податковою службою анонсували нові податкові послуги для бізнесу в мобільному застосунку та на порталі «Дія». Презентація послуг відбудеться вже навесні на «Diia Summit». 

«Уже цієї весни на «Diia Summit» ми запускаємо електронний підпис у «Дії», який відкриває нові можливості для цифровізації послуг для бізнесу. Наш наступний крок - ми інтегруємо послуги податкової в «Дію», щоб створити для українців зручний і простий сервіс. Спільно з Державною податковою службою ми знайшли оптимальний підхід, як реалізувати в кілька кліків сплату податків і подання декларацій для ФОПів на спрощеній системі оподаткування як у застосунку, так і на порталі «Дія», - заявив Віцепрем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Після «Diia Summit» на порталі та в застосунку «Дія» у розділі «Мої податки» для громадян будуть доступними:

  • сплата податків і подання декларацій для ФОПів на спрощеній системі оподаткування,
  • довідка про отримані доходи та сплачені податки,
  • дані про платника податків і стан його розрахунків з бюджетом.

 

Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко наголосив, що нині одним з головних пріоритетів є інтеграція з порталом та застосунком «Дія».

 

«Це сервіси, які забезпечують прозорість, простоту та зручність надання державних послуг громадянам. Відтепер сервіси будуть доступні на двох платформах в електронному кабінеті платника податків й у «Дії», — додав Олексій Любченко.

 

Процеси заповнення декларацій у «Дії» максимально автоматизовано. Система заповнюватиме за користувача всі поля так, що йому треба буде відповісти лише на 4 запитання. Наприклад, сьогоднішня декларація - це дві сторінки з більш ніж 30 полями.

 

Також через «Дію» українці отримуватимуть сповіщення про граничні строки оплати, наявність податкових зобов’язань або заборгованості. Це допоможе уникнути штрафів і зекономить кошти підприємців.

 

Крім того, відбудеться інтеграція «Дії» з банками. Завдяки цьому за згодою користувача «Дія» робитиме запит до банку і відбиватиме загальну суму надходжень за обраний звітний період з ФОП-рахунку або рахунків.

 

Важливо, що суму доходів бачитиме тільки користувач. «Дія» від імені користувача лише робить запит до банку й заповнює відповідне поле в декларації. Нагадаємо, що «Дія» не зберігає жодних персональних даних.

 

Попередня


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь